Blog

Čierna rasca - v čom je jej tajomstvo?

Čierna rasca - v čom je jej tajomstvo? Olej z čiernej rasce má históriu dlhú viac ako 3 000 rokov. Čierna rasca (nigella sativa), ktorá je jednou z najštudovanejších rastlín sveta, má v dnešnej dobe už dokázateľné vplyvy na zdravie. Prečo je ale vyhlasovaná za “zázračnú” plodinu a informácie o jej účinkoch prežili ešte aj v dnešnom modernom svete?

Čítajte viac...

Jeseň je tu, pripravte sa... (2. časť)

Jeseň je tu, pripravte sa... (2. časť) Jeseň už definitívne dorazila aj do našich končín a preto všetci, ktorí ešte nezačali s prevenciou, ale chcú sa v tomto studenom období vyhnúť zbytočným chorobám a zdĺhavej liečbe, prinášame pokračovanie prehľadu látok, ktoré vám zaručene pomôžu prežiť prechod medzi príjemným letom a chladnou zimou s úsmevom na tvári.

Čítajte viac...

Jeseň je tu, pripravte sa... (1. časť)

Jeseň je tu, pripravte sa... (1. časť) Na konci leta, ktoré býva synonymom oddychu a relaxu, trpí mnoho ľudí prechodnou únavou a zhoršenou imunitou. Okrem pravidelného pohybu na čerstvom vzduchu či chytania aj tých posledných teplých lúčov slnka môžete svojmu zdraviu dopomôcť aj inými prírodnými prostriedkami.

Čítajte viac...

Udržte si zdravý dovolenkový bronz

Udržte si zdravý dovolenkový bronz Z letnej dovolenky v tuzemsku aj v zahraničí sa okrem pocitu oddýchnutia väčšinou vrátime aj s bronzovým nádychom pokožky. Zdravé opálenie pôsobí nie len atraktívne, ale aj mladistvo, a preto by bola škoda, keby ste o svoj bronz ihneď prišli. Ak si na prelome leta a jesene chcete udržať opálenie a zabrániť rýchlemu “vyblednutiu”, stavte na správnu starostlivosť, ktorá zabezpečí uchovanie tmavších odtieňov pokožky a zároveň poskytne jej dostatočnú výživu.

Čítajte viac...

BIO potraviny - v čom spočíva ich potenciál?

BIO potraviny - v čom spočíva ich potenciál? Po výraznej chemikalizácii potravinárstva v 20. storočí, ktoré bolo obdobím industrializácie, prichádzajú do našej kultúry tendencie opätovného návratu k pôvodnej kvalite potravín rastlinného aj živočíšneho pôvodu. Výsledkom tohto snaženia je nový sektor moderného hospodárstva - tzv. biohospodárstvo.

Čítajte viac...

Prihlásenie

Udeľujem spoločnosti Biopoint.sk, s. r. o. súhlas so spracovaním osobných údajov získaných prostredníctvom cookies, a to najmä: IP adresa, lokalizačné údaje, informácie o aktivite na webovej stránke a pod. Účelom je personalizovanie reklamy, štatistické a analytické spracovanie dát. Údaje získané prostredníctvom cookies môžu byť spracúvané aj ďalšími zmluvnými partnermi Biopoint.sk, s. r. o.. Súhlas je možné kedykoľvek odvolať. Bližšie informácie tu.