Jednoduchá hokkaido tekvicová polievka

Zdravú a jednoduchú krémovú polievku z tekvice, ktorá zahreje aj v jesennom počasí a dodá telu množstvo potrebných vitamínov, si zamilujete na prvé ochutnanie.

Jednoduchá hokkaido tekvicová polievka

 

Ingrediencie (4 porcie)

 

Dochutenie a ozdobenie

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • tekvicové semienka
  • petržlenová vňať

 

Návod na prípravu

  • rozrežeme tekvicu napoly, vydlabeme stred so semienkami a nakrájame ju na mesiačiky
  • takto pripravenú tekvicu dáme na pekáč alebo na plech, osolíme, polejeme troškou BIO tekvicového oleja a vložíme do vyhriatej rúry
  • pečieme na 200 °C aspoň 30 - 40 minút, kým nám tekvica nezmäkne
  • cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky (príprava na rozmixovanie) a orestujeme na BIO tekvicovom oleji
  • do hrnca s restovanou cibuľou prilejeme zeleninový vývar a zohrejeme ho
  • do pripravenej zmesy pridáme upečenú tekvicu, stiahneme zo sporáka a všetko spolu rozmixujeme
  • pridáme soľ, čierne korenie a kurkumový prášok, premiešame a dochutíme
  • polievku môžeme dozdobiť smotanou alebo tekvicovým olejom, vňaťou či tekvicovými semiačkami

 

Prajeme dobrú chuť! 

Prihlásenie

Udeľujem spoločnosti Biopoint.sk, s. r. o. súhlas so spracovaním osobných údajov získaných prostredníctvom cookies, a to najmä: IP adresa, lokalizačné údaje, informácie o aktivite na webovej stránke a pod. Účelom je personalizovanie reklamy, štatistické a analytické spracovanie dát. Údaje získané prostredníctvom cookies môžu byť spracúvané aj ďalšími zmluvnými partnermi Biopoint.sk, s. r. o.. Súhlas je možné kedykoľvek odvolať. Bližšie informácie tu.