Jednoduchá hokkaido tekvicová polievka

Zdravá a jednoduchá krémová tekvicová polievka, ktorá zahreje aj v jesennom počasí a dodá telu množstvo vitamínov.

Jednoduchá hokkaido tekvicová polievka

     

Ingrediencie

na 4 porcie:

  • 1 ks hokkaido tekvice (nakrájaná na mesiačiky vážila 1 kg)
  • 2 menšie alebo jedna väčšia cibula
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • čierne korenie

Na ozdobu a dochutenie:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • tekvicové semiačka
  • petržlenová vňať

          

Jednoduchá Hokkaido tekvicová polievka - postup:

Začneme tekvicou - rozrežeme ju napoly, vydlabeme stred so semiačkami a nakrájame ju na mesiačiky. Takto pripravenú tekvicu dáme do pekáča alebo na plech, osolíme, polejeme troškou tekvicového oleja a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C 30 - 40 minút, kým nám tekvica nezmäkne.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky (môžu byť aj väčšie neskôr ju rozmixujeme). Do polievkového hrnca dáme nakrájanú cibuľu a orestujeme ju na tekvicovom oleji. Do hrnca s restovanou cibuľou prilejeme zeleninový vývar. Do zohriateho vývaru pridáme upečenú tekvicu, stiahneme zo sporáka a všetko spolu pekne rozmixujeme. Pridáme soľ, čierne korenie a kurkumu, premiešame a ochutnáme. 

V tomto kroku je už na vás ako si tekvcovú polievku dochutíte.

Ak ste s chuťou polievky spokojný, naberte si ju do misky a ozdobte smotanou alebo tekvicovým olejom, vňaťou či tekvicovými semiačkami.

Prajeme dobrú chuť! 

Prihlásenie

Udeľujem spoločnosti Biopoint.sk, s. r. o. súhlas so spracovaním osobných údajov získaných prostredníctvom cookies, a to najmä: IP adresa, lokalizačné údaje, informácie o aktivite na webovej stránke a pod. Účelom je personalizovanie reklamy, štatistické a analytické spracovanie dát. Údaje získané prostredníctvom cookies môžu byť spracúvané aj ďalšími zmluvnými partnermi Biopoint.sk, s. r. o.. Súhlas je možné kedykoľvek odvolať. Bližšie informácie tu.