BIO kokosový cukor 500g

BIO kokosový cukor 500g

Hodnotenie produktu: Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Vaše hodnotenie:

NOVINKA

BIO kokosový cukor z kvetov kokosu, 500g v znova-uzatvárateľnom vrecku

6,90 € s DPH

Skladové číslo:

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: KRÄUTERLAND

BIO Kokosový cukor, 500g

Kokosový kvetový cukor je zahustená a kryštalizovaná šťava z kokosových kvetov. Cukor z kokosových kvetov má ľahkú karamelovú príchuť s veľmi príjemnou vanilkovou a sladovou notou, a preto sa môže použiť na špeciálnu príchuť dezertov.

Zložky cukru kokosového kvetového cukru:

Kokosový kvetový cukor, na rozdiel od bežného stolového cukru, má množstvo živín, ktoré môžu mať prospech pre telo. Je v ňom zahrnutých množstvo vitamínov, aminokyselín, minerálov a vlákniny. Táto výživová tabuľka vám ponúka vynikajúci prehľad o zložkách cukru kokosového kvetu:

Výživové fakty na 100 g kokosového cukru:

  • 0,5 g tuku
  • 1,0 g proteínu
  • 94 g uhľohydrátov (cukor)
  • 384 kcal / 1,609 KJ

Vitamíny v mg na dl:

  • 0,17 mg biotínu
  • 0,24 mg kyseliny listovej
  • 5,2 mg kyseliny pantoténovej
  • 9 mg adenínu
  • 12,2 mg riboflavínu
  • 23,4 mg vitamínu C
  • 38,4 mg pyridoxalu
  • 40 mg kyseliny para-aminobenzoovej
  • 40,6 mg kyseliny nikotínovej
  • 77 mg tiamínu
  • 127,7 mg inozitolu

V cukri z kokosového kvetu sú obsiahnuté aj minerály. Napríklad na kilogram cukru z kokosového kvetu je zahrnutých 1030 mg draslíka, 8 mg vápnika, 29 mg horčíka a 45 mg sodíka a 79 mg fosforu. Železo a zinok sú prítomné len v malých množstvách s obsahom 2 mg na kilogram cukrov kokosového kvetu.

 

Varenie a pečenie s kokosovým kvetovým cukrom

V podstate je možné povedať, že prakticky všetky recepty, ktoré sa pripravujú s bežným stolovým cukrom, môžu byť nahradené kokosovým kvetovým cukrom. Má takmer rovnakú sladkosť ako klasické cukry a teda, môže byť použitý 1:1.

Nesmieme však zabudnúť, že jemná karamelovo-vanilková sladová aróma nezodpovedá všetkým pokrmom. Dezerty sú takmer predurčené pre kokosový kvetový cukor. Ale ak chcete karamelizovať zeleninu, mali by ste najprv trochu vyskúšať, či Vám táto chuť bude vyhovovať.

Na rozdiel od klasického cukru a jeho náhrad je kokosový cukor lepšia alternatíva a predovšetkým zdravšia. Samozrejme, nie je potrebné spomenúť, že sladené potraviny by mali byť vždy konzumované s mierou a nie hromadne, ak nemá byť ovplyvnené zdravie.

 

 

UPOZORNENIE:
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto podľa tohto nariadenia nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení produktu prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov.

Prihlásenie

Udeľujem spoločnosti Biopoint.sk, s. r. o. súhlas so spracovaním osobných údajov získaných prostredníctvom cookies, a to najmä: IP adresa, lokalizačné údaje, informácie o aktivite na webovej stránke a pod. Účelom je personalizovanie reklamy, štatistické a analytické spracovanie dát. Údaje získané prostredníctvom cookies môžu byť spracúvané aj ďalšími zmluvnými partnermi Biopoint.sk, s. r. o.. Súhlas je možné kedykoľvek odvolať. Bližšie informácie tu.